torsdag den 5. juli 2012

Brug flere Appleid'er på din iPad

Du kan nemt skifte mellem flere forskellige Appleid'er på din iPad, hvis du fx både vil købe private apps og apps til skolebrug.
Det kan gøres på flere måder. Herunder vises hvordan det gøres direkte fra AppStore.
Åbn AppStore, klik på en af de fire første ikoner nederst i billedet, fx Udvalgt. Rul helt ned i bunden af billedet. Gør nu som på illustrationerne.



Tryk på Apple-id


Log ud


Log ind


Brug det ønskede Apple-id





Nu har du skiftet Apple-id.
Bemærk, at du ikke bliver afkrævet Apple-id, hvis du køber flere apps hurtigt efter hinanden.

Tekstgenkendelse og oplæsning

Prøv denne app til elever, der har brug for at få læst op:
Mobile OCR


Appen koster med dansk sprog 18,00 kr.

Den fungerer ved at man tager et billede af den tekst, man vil have læst op. I appen vælges billedet af teksten fra fotorullen og man kopierer den til fx Noter. Her markerer man alt og vælger læs op funktionen.

Ser umiddelbart lovende ud -

onsdag den 4. juli 2012

iPads via AppleTV til projektorer uden HDMI indgang

Ofte når vi holder møder på CFU Bornholm har vi brug for at dele og fremvise vores iPad's skærm med hinanden, og til dette har vi fundet ud af at vi gerne vil bruge AppleTV. Med AppleTV kan vi som undervisere/deltagere (og senere på skoler) gå rundt med iPad'en. Så kan den jo netop kan bruges som en mobil enhed/platform, og er dermed meget fleksibel.

Apple TV har HDMI udgang og det går også fint, når vi sidder i et lokale hvor der er et TV, men ofte bruger vi iPads i kursuslokaler, og der fremviser vi vores iPad skærme på en projektor.

Problemet her er så at projektorerne ikke er udstyret med HDMI indgang, men istedet alm. VGA indgang og derfor var vi på udkik efter en løsning på det.

En kollega gik derfor på jagt, og fandt en HDMI til VGA konverter på nettet, afprøvede den og fortalte at den virkede. Så vi fik bestilt en og fik afprøvet den selv, og ja den virker!

Vi prøvede en converter, der hedder Kanex aTV Pro som koster inkl. fragt ca. 450-550 kr., alt efter hvor man køber den, men der findes sikkert andre mærker, der kan det samme.

Ann-Therese Arstop har på sin BLOG også skrevet om problematikerne omkring iPads i undervisningen her:
http://migogminipad.blogspot.dk/2012/05/apple-tv-pa-skole-netvrk-en-umulighed.html

Ann-Therese har også skrevet omkring at tilslutte AppleTV hvis man ikke har HDMI på sin projektor, her er hendes erfaringer:
http://migogminipad.blogspot.dk/2012/04/apple-tv-hdmi-vga-projektor-sadan.html

OPDATERING:
Man kan ny købe Kanex aTV Pro på apples hjemmeside:
http://store.apple.com/dk/product/H9139VC/A/kanex-atv-pro-airplay-mirroring-for-vga-projector-cable?fnode=45