fredag den 29. juni 2012

Opdateret tips & tricks: Chrome browser til iPad

Er man fan af Googles browser "Google Chrome" og ejer du en iPad? Så kan du nu downloade Chrome i App store, og ligesom Windows versionen er den også her gratis.
En lækker detalje er, hvis man er logget ind med sin Google konti/gmail, så vil den synkronisere dine bogmærker fra din pc og andre enheder hvor du har installeret Chrome.
 
Opdateret: Tips & tricks video
 
Download Chrome her
 

Office på iPad - del 1 - Apple og QuickOffice

Jeg har siden jeg fik min iPad prøvet at finde det bedste alternativ til Microsofts Office pakke fra computeren.
Det har ledt mig til Apple egne apps:
Pages, 59 kr. i app store (alternativ til Word)
Numbers, 59 kr. i app store (alternativ til Excel) og
Keynote, 59 kr. i app store (alternativ til Power Point)

Og selvom disse apps er rigtig gode og flot lavet, så har det bare for mig en stor ulempe. Der kan, dags dato, ikke bruges andre lagrings metoder end Apples egne og via mail. Og da jeg flittigt bruger dropbox er dette bøvlet.
Man kan gemme det i iCloud, men det er for mig nogle ekstra veje frem imod at lagre i Dropbox.
Så jeg søgte videre og fandt meget hurtig programmet Quick Office Pro HD (119 kr. i App store).
Det gode vede dette program er at man kan tilføje flere cloud services som f.eks. Dropbox og dermed tilføje og tilgå filer fra Dropbox.
Endvidere når du åbner et dokument (Word, Excel og Power Point) fra dropbox i Quick Office, redigere det, så kan du efterfølgende gemme direkte til dropbox igen uden at forlade Quickoffice.

Men træerne vokser selvfølgelig ikke ind i himlen. De ting jeg har erfaret med QuickOffice er at app'en ikke er helt så godt konstrueret som Aplles alternativer, og man kan ikke umiddelbart tilføje et billede i sit word dokument uden at forlade app'en. Men det er nogle, for migm, små ting og derfor gør det ikke mig så meget, især ikke når jeg tænker på at jeg får næsten problemfrit filhåndtering i QuickOffice med bl.a. Dropbox.

Seneste nyt omkring QuickOffice er forresten at de er blevet opkøbt af Google. Om det er en god ting eller dårlig må tiden vise.

Kirsten fortalte mig om app'en CloudOn hvor Microsoft Office er integreret i, og jeg har lige skimmet den. Umiddelbart er den dog meget langsom og hakkende. Men den må blive testet på et senere tidspunkt.

Har du nogle erfaringer med app'ene ovenover, eller har du fundet nogen der er endnu bedre, er du velkommen til at skrive en kommentar nedenunder.

Velkommen

Hej og velkommen til Kenny og Kirstens iPad Blog. Her vil vi komme med tips og tricks, nyttige Apps, og andet som vi erfarer i vores daglige brug af iPad.