torsdag den 13. december 2012

Ny Google Maps er ankommet i App store til iPhone

Så skete det endelig: Google Maps er ankommet i App store til fri download.
Hvis du har været en af dem som har savnet Google Maps siden de blev fjerne fra iOS 6 og erstattet af Apple Maps, kan du nu ånde lettet op.
Google Maps er blevet godkendt af Apple og kan nu downloades gratis fra App store.
Ud over de features vi kender fra den gamle Google maps, har de nu endelig også til tilføjet "Turn by Turn" navaigation. Så nu kan du, som med Apple Maps, bl.a. bruge Google Maps i bilen som GPS med talt rutebeskrivelse.

Download den gratis her.

torsdag den 15. november 2012

Google "Blogger" app opdateret med iPad understøttelse

Har du en blog på Google Blogger eller blogspot website, kan du nu også adminstrere din blog på din iPad med den nye iPad Blogger app.

Jeg har kort prøvet den og erfaret at det er en simpel men god app. Dog mangler de lige at tilføje muligheden for at indsætte et aktivt link i indlæg, og at man kan redigere i HTML tilstand (men det er nok mere mig der har brug for det).

Download den gratis her:

Link


mandag den 5. november 2012

Nu kan du oprette prezi's på din iPad

Den nye opdatering til iPads Prezi app, gør at du nu kan oprette en Prezi præsentation på din iPad!

Læs mere om Prezi her:
http://prezi.com/ipad/

fredag den 26. oktober 2012

iPad mini er officiel!

Apple har løfttet sløret for en mindre og billigere iPad. Den bliver 7,9", har dog ikke retina display, men kan fås fra 2600 for den billigste version.


Læs mere her:
http://www.apple.com/dk/ipad-mini/overview/

App store priser hævet

Apple har hævet priserne på apps i App Store, læs mere her:
http://iphoneguide.dk/nyheder/apple-haever-priserne-i-app-store/

søndag den 23. september 2012

Apples iWork Office Suite til iPad opdateret med bl.a. DropBox support

Apples egen office suite er blevet opdateret og kan nu som mange andre office apps nu også gemme til dropbox og i det hele taget i andre apps.

I programmerne Keynote, Numbers eller Pages tryk på værktøjet i højre hjørne, vælg så "Del og udskriv" efterfulgt af "Åbn i et andet program". Du har nu mulighed at gemme som det pågældende programs format, som pdf eller som det tilsvarende format som i Microsofts Office Pakke.

Personligt er det en feature som jeg har ventet på fra Apples side, og som vil gøre det meget nemmere at gemme f.eks. i DropBox som jeg bruger meget.

 

mandag den 17. september 2012

iOS 6 udkommer 19. september 2012 OPDATERET

Da Apple annoncerede den nye iPhone 5 i sidste uge, så løftede de samtidig sløret for hvornår det nye iOS6 (styresystem til iPhone, iPod Touch og iPad) udkommer.
Det bliver tilgængeligt for alle gratis den 19. september 2012.

For at opdatere gå ind i Indstillinger (settings), Generelt (General) og vælg Softwareopdatering (Software Update). Husk at have din iPad opladet til minimum 50%, og lavet en backup af de vigtigste ting, for en sikkerhedsskyld. Opdateringen sletter ikke noget på iPad'en.

Vil du læse mere om nyhederne i det nye styresytem se her: http://www.apple.com/ios/whats-new/
Se også en youtube videonedenunder der beskriver nogle af de største features i iOS6:


Bemærk at ikke alle features vil være tilgænglige i Danmark.
Se hvilke features der er tilgængelig i Danmark her.
Og læs her hvilke 200 nye features der er tilføjet.

tirsdag den 11. september 2012

Ny YouTube app

I den kommende version af iOS (som er styresystemet i bl.a. iPhone og iPad) vil youtube app'en blive fjernet. Derfor har YouTube netop udgivet en ny YouTube app til download i appstore. Tryk på linket og download den nye YouTube app: http://itunes.apple.com/app/youtube/id544007664

Indtil videre er det en iPhone app, men mon ikke snart den også udkommer til iPad'en :)

mandag den 10. september 2012

Ny side oprettet på Bloggen

Vi har oprettet en side i menuen til højre "Tips & Tricks", hvor vi løbende vil tilføje "good to know" og "need to know" tips og tricks omkring iPad.

mandag den 6. august 2012

Nyindkøbt AppleTV version 3

Da vi på Center for Undervisningsmidler Bornholm kommer til at bruge iPad i flere sammenhænge ved kurser er der blevet købt et ekstra AppleTV og denne gang er det i den nye version 3.

AppleTV 3 skiller sig ud fra 2eren bl.a. ved at nu understøtte bl.a. afspilning af HD film i 1080p kontra 720p i 2eren. Men de nok mest betydningsfulde og mest brugbare opgraderinger ligger i en mere kraftfuld processor og ikke mindst Wifi delen.

Der er nemlig nu 2 Wifi antenner istedet for én og det gør at man skulle få en bedre AirPlay oplevelse plus at den nu kan fange trådløse net der er lidt længere væk. Og de netværk den opfanger nu ville kunne udnyttes endnu bedre, i form af bedre signalstyrke. Alt i alt skulle hele oplevelsen blive bedre og mere stabil.

Men alt dette skal jo testes og vi kommer snart til at afholde møder/kurser hvor vi ville kunne afprøve dette.

Og prøve den det har jeg da også allerede, jeg har haft sommerferie og haft den med hjemme, og man kan sagtens se forskel fra 720p til 1080p opløsning. Mht. stabilitet og rækkevide vil jeg teste når jeg møder igen på arbejde, da mit hus ikke er stort nok til at teste om den rækker længere. Mht. stabilitet har jeg ikke noteret nogen forskel, men da jeg ikke har haft nogle problemer før, så er dette jo ikke en dårlig ting ;)

OPDATERING:
Vi har nu haft mulighed for at afprøve den nye AppleTV. Jeg må sige jeg ikke har noteret nogen forskel. Det virker stadig. Mht. rækkeviden har jeg dog ikke afprøvet endnu.

Har du lyst til at læse mere om AppleTV på Apple's egen hjemmeside:
http://store.apple.com/dk/browse/home/shop_ipod/family/apple_tv/

torsdag den 5. juli 2012

Brug flere Appleid'er på din iPad

Du kan nemt skifte mellem flere forskellige Appleid'er på din iPad, hvis du fx både vil købe private apps og apps til skolebrug.
Det kan gøres på flere måder. Herunder vises hvordan det gøres direkte fra AppStore.
Åbn AppStore, klik på en af de fire første ikoner nederst i billedet, fx Udvalgt. Rul helt ned i bunden af billedet. Gør nu som på illustrationerne.



Tryk på Apple-id


Log ud


Log ind


Brug det ønskede Apple-id





Nu har du skiftet Apple-id.
Bemærk, at du ikke bliver afkrævet Apple-id, hvis du køber flere apps hurtigt efter hinanden.

Tekstgenkendelse og oplæsning

Prøv denne app til elever, der har brug for at få læst op:
Mobile OCR


Appen koster med dansk sprog 18,00 kr.

Den fungerer ved at man tager et billede af den tekst, man vil have læst op. I appen vælges billedet af teksten fra fotorullen og man kopierer den til fx Noter. Her markerer man alt og vælger læs op funktionen.

Ser umiddelbart lovende ud -

onsdag den 4. juli 2012

iPads via AppleTV til projektorer uden HDMI indgang

Ofte når vi holder møder på CFU Bornholm har vi brug for at dele og fremvise vores iPad's skærm med hinanden, og til dette har vi fundet ud af at vi gerne vil bruge AppleTV. Med AppleTV kan vi som undervisere/deltagere (og senere på skoler) gå rundt med iPad'en. Så kan den jo netop kan bruges som en mobil enhed/platform, og er dermed meget fleksibel.

Apple TV har HDMI udgang og det går også fint, når vi sidder i et lokale hvor der er et TV, men ofte bruger vi iPads i kursuslokaler, og der fremviser vi vores iPad skærme på en projektor.

Problemet her er så at projektorerne ikke er udstyret med HDMI indgang, men istedet alm. VGA indgang og derfor var vi på udkik efter en løsning på det.

En kollega gik derfor på jagt, og fandt en HDMI til VGA konverter på nettet, afprøvede den og fortalte at den virkede. Så vi fik bestilt en og fik afprøvet den selv, og ja den virker!

Vi prøvede en converter, der hedder Kanex aTV Pro som koster inkl. fragt ca. 450-550 kr., alt efter hvor man køber den, men der findes sikkert andre mærker, der kan det samme.

Ann-Therese Arstop har på sin BLOG også skrevet om problematikerne omkring iPads i undervisningen her:
http://migogminipad.blogspot.dk/2012/05/apple-tv-pa-skole-netvrk-en-umulighed.html

Ann-Therese har også skrevet omkring at tilslutte AppleTV hvis man ikke har HDMI på sin projektor, her er hendes erfaringer:
http://migogminipad.blogspot.dk/2012/04/apple-tv-hdmi-vga-projektor-sadan.html

OPDATERING:
Man kan ny købe Kanex aTV Pro på apples hjemmeside:
http://store.apple.com/dk/product/H9139VC/A/kanex-atv-pro-airplay-mirroring-for-vga-projector-cable?fnode=45

fredag den 29. juni 2012

Opdateret tips & tricks: Chrome browser til iPad

Er man fan af Googles browser "Google Chrome" og ejer du en iPad? Så kan du nu downloade Chrome i App store, og ligesom Windows versionen er den også her gratis.
En lækker detalje er, hvis man er logget ind med sin Google konti/gmail, så vil den synkronisere dine bogmærker fra din pc og andre enheder hvor du har installeret Chrome.
 
Opdateret: Tips & tricks video
 
Download Chrome her
 

Office på iPad - del 1 - Apple og QuickOffice

Jeg har siden jeg fik min iPad prøvet at finde det bedste alternativ til Microsofts Office pakke fra computeren.
Det har ledt mig til Apple egne apps:
Pages, 59 kr. i app store (alternativ til Word)
Numbers, 59 kr. i app store (alternativ til Excel) og
Keynote, 59 kr. i app store (alternativ til Power Point)

Og selvom disse apps er rigtig gode og flot lavet, så har det bare for mig en stor ulempe. Der kan, dags dato, ikke bruges andre lagrings metoder end Apples egne og via mail. Og da jeg flittigt bruger dropbox er dette bøvlet.
Man kan gemme det i iCloud, men det er for mig nogle ekstra veje frem imod at lagre i Dropbox.
Så jeg søgte videre og fandt meget hurtig programmet Quick Office Pro HD (119 kr. i App store).
Det gode vede dette program er at man kan tilføje flere cloud services som f.eks. Dropbox og dermed tilføje og tilgå filer fra Dropbox.
Endvidere når du åbner et dokument (Word, Excel og Power Point) fra dropbox i Quick Office, redigere det, så kan du efterfølgende gemme direkte til dropbox igen uden at forlade Quickoffice.

Men træerne vokser selvfølgelig ikke ind i himlen. De ting jeg har erfaret med QuickOffice er at app'en ikke er helt så godt konstrueret som Aplles alternativer, og man kan ikke umiddelbart tilføje et billede i sit word dokument uden at forlade app'en. Men det er nogle, for migm, små ting og derfor gør det ikke mig så meget, især ikke når jeg tænker på at jeg får næsten problemfrit filhåndtering i QuickOffice med bl.a. Dropbox.

Seneste nyt omkring QuickOffice er forresten at de er blevet opkøbt af Google. Om det er en god ting eller dårlig må tiden vise.

Kirsten fortalte mig om app'en CloudOn hvor Microsoft Office er integreret i, og jeg har lige skimmet den. Umiddelbart er den dog meget langsom og hakkende. Men den må blive testet på et senere tidspunkt.

Har du nogle erfaringer med app'ene ovenover, eller har du fundet nogen der er endnu bedre, er du velkommen til at skrive en kommentar nedenunder.

Velkommen

Hej og velkommen til Kenny og Kirstens iPad Blog. Her vil vi komme med tips og tricks, nyttige Apps, og andet som vi erfarer i vores daglige brug af iPad.